Svečano otvoren četvrti festival dokumentarnog filma DOK #4

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Sinoć je u Kombank dvorani svečano otvoreno četvrto izdanje festivala dokumentarnog filma ДОК #4. Na otvaranju su se publici obratili direktor Kombank dvorane Igor Stanković i umetnički direktor festivala Igor Toholj.

Predstavljen je i tročlani žiri publike koji će ove godine odlučivati o jednoj od nagrada u okviru takmičarske selekcije Enter DOK. Žiri čine Katarina Tomanović, Dušan Vukomanović i Milan Rakić. O drugom pobedničkom filmu odluku će doneti glasovi publike koja svaki film ocenjuje od 1 do 5.

Foto: Filip Olćan

Otvaranju festivala prisustovali su i gosti ovogodišnjeg izdanja, reditelj filma „Vreme za odlazak“ Orhan Tekeoglu i njegova supruga producentkinja Nurdan Tekeoglu, a festival je zvanično otvorila Nuraj Kajadžan Sinbil, rediteljka filma „Napušteni“ koji je deo ovogodišnje takmičarske selekcije.

Na otvaranju je prikazan film „Kuda smo krenuli?“, debitantsko dugometražno ostvarenje ruskog autora Ruslana Fedotova, a tokom naredna tri festivalska dana publiku očekuje još 18 filmova. Osim projekcija, u subotu, 19. februara biće održan i masterklas na temu crowdfundinga filmova koji će voditi producentkinja Nurdan Tekeoglu.

Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane, dok se ulaznice za festival prodaju na blagajni Kombank dvorane.

Nova

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar