Konstrakta potpisala za legendarni Virgin, „Mekano“ i „Nobl“ na strimingu

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije – Konstrakta, od danas započinje saradnju sa lokalnim predstavništvom svetske etikete Virgin Music Label & Artist Services.

Ta kuća u Srbiji posluje rame uz rame sa regionalnim kancelarijama Universal Music.

Ovom prilikom, Virgin otpočinje partnerstvo sa etiketom Gruvlend!, koja stoji iza Konstrakte, ali i Zemlje Gruva, sa kojom će takođe sarađivati na polju digitalne distribucije muzike, saopštio je Univerzal.

Jedna od favorita na ESC 2022. od sada će imati podršku u distribuciji svog dosadašnjeg kataloga, kao i predstojećih izdanja i nove muzike. U okviru saradnje, već danas su na striming servise dodati singlovi „Mekano“ i „Nobl“, oba predstavljena kroz „Triptih“, i dostupni su slušaocima na teritoriji Srbije i globalno.

„Veoma smo zadovoljni što je Konstrakta postala deo Virgin porodice i što ovom prilikom započinjemo partnerstvo sa Gruvlendom! Kao najveći izdavač na svetu, sa Konstraktom imamo velike planove i sigurni smo da ćemo kroz naš premium servis digitalne distribucije imati fantastične rezultate. Ovo je samo deo naše regionalne strategije rada sa autorima i izvođačima za koje smatramo da su posebni“, navodi Nikola Jovanović, potpredsednik Virgin Music Label & Artist Services, za Zapadni Balkan.

„Gruvlend! je dobio svoje partnere koji mogu da obezbede dovoljno transparentnu i bogatu poslovnu praksu u sve komplikovanijem svetu digitalnih medija. Doći do mogućnosti koja obezbeđuje celokupno muzičko poslovanje i tako ostavlja mesta za kreativni rad i stvaralaštvo je za nas bilo najbolje rešenje. Nadamo se dobroj saradnji sa ovom kućom u budućnosti“, ističe Milovan Bošković iz Zemlja Gruva.

Izdanja „Mekano“ i „Nobl“ su u Srbiji dostupna na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

N1

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar