DIVLJE JAGODE OBJAVILE NOVI SINGL: Post-apokaliptična steampunk distopija

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Nakon tri singla “Plave noći bez tebe”, “Zašto ranije nisi došla”, “Vanilla i znoj”, Jagode potpuno neočekivano objavljuju novi, četvrti po redu singl sa nadolazećeg studijskog albuma.

Uigrani i dokazani tandem Toni Janković i Livio Berak, nakon numera “Ulica na lošem glasu” i “Plave noći bez tebe”, po treći put su dokazali da dva potpuno različita vokala mogu savršeno funkcionisati.

“Ne postoji neko pravilo kako i kada objaviti novi studijski album, a da on ispuni sva očekivanja. Je li to zima, ljeto, proljeće ili jesen, mislim da je potpuno nevažno, kao i razmišljanje o tome koliko singlova treba izbaciti prije nego album ugleda svjetlo dana. Većina bendova snimi jedan ili maksimum dva singla, dok samo mali broj projekata ima više od dva singla prije nego objave novi album”, rekao je osnivač i frontmen Divljih Jagoda Zele Lipovača i nastavio: “Kako je ovo Jagodama četvrti po redu singl, očigledno da sam odlučio prikloniti se manjini, vjerujući da je ovo vrijeme singlova. Ne pitajte me hoće li biti i peti singl, jer osim drvene peći, sve je moguće!”

Zele je zaslužan za muziku, aranžman i produkciju pesme, a tekst je napisao  Fayo, dugogodišnji Zeletov prijatelj i saradnik. Spot je sniman u Šišmiš studiju, a miks i mastering napravio je Švigi.

“Spot je post-apokaliptična steampunk distopija smeštena u sumornu verziju budućnosti, koje se često pribojavamo u posljednje vrijeme. Simbolika sata bez kazaljki (kao nastavak video uradaka ‘Sama si’ i ‘Ulica na lošem glasu’) podvlači temu pjesme ‘Kreni kišo’ kao vječno pitanje prolaznosti života”, objasnio je radnju režiser spota i klavijaturista Divljih jagoda, Damjan Deurić.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Nenad Baraković

Nenad Baraković Bara je autor Gledišta, dolazi iz Novog Sada gde je i rođen 1991. godine. Doživotno potlačen, društveni aktivista, pank-roker, muzičar, tonac, novinar i pisac u pokušaju.

Ostavite komentar