VATRA PONOVO U SRBIJI: Zbog velikog interesovanja novi koncerti u Beogradu i Novom Sadu

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Zbog velikog interesovanja publika grupa Vatra se ponovo vraća u Srbiju brže nego što smo očekivali; u Zappa Bazi u Beogradu 20. aprila, i u Novosadskom Domu Kulture 21. aprila, poznato kao jedno od najkultnijih koncertnih prostora, za tako kratko vreme.

Tremolo, Javi se kad stigneš, Ruska, Vidi kako se smiješ, Tango… su samo neki od hitove ove grupe koje ćemo čuti na pomenuta dva koncerta.

Frontmen grupe Vatra najavljuje na oba koncertna audio i vizuelni spektakl koji publika neće moći da zaboravi, te poziva sve one koji nisu mogli, da se ovaj put pridruže Vatri, koja postaje sve veća, blistavija i sjajnija na čitavom Balkanu.

Karte za koncert grupe Vatra u Zapa Bazi mogu se nabaviti preko GigStix prodajnih mesta u ceni od 1200 dinara dok će na dan koncerta iznositi 1700 dinara.

Takođe i za koncert u novosadskom Domu kulture karte se mogu kupiti u GigStix prodajnim mestima po ceni od 1400 dinara dok će na dan koncerta iznositi 1700.

Vatra je jedan od najpoznatijih mejnstrim rokenrol sastava iz Hrvatske, osnovan 1999. godine. Ono po čemu postaju poznati jeste mešanje rokenrol žanrova sa uplivom modernih zvukova. Prvi album Između nas, objavljen 1999. godine, nominovan je za novinarsku rok nagradu „Crni mačak” 2000. godine u kategoriji za „nadu godine”.

Drugi album Anđeo sa greškom objavili su 2002. godine, a iste godine su potpisali ugovor sa diskografskom kućom Dalas rekords.Pesma „Tremolo” sa albuma Ima li budnih?, u kojoj se pojavljuje Damir Urban, donela je grupi nagradu Porin za najbolju vokalnu saradnju 2012. godine i tada postaju poznati širom regiona. Istu nagradu za najbolji album alternativne muzike dobijaju za album VT 2014. godine.

Sledeće godine dobijaju dve nagrade Porin i to za pesmu godine i za najbolje izvođenje grupe sa vokalom. Obe nagrade su dobili za pesmu „Tango” .Pored dueta sa Damirom Urbanom ono što ih je bacilo u etar čitavog regiona jeste duet sa Massimo Savićem, pesma Nama se nikuda ne žuri. Takođe, sve češić nastupi u regionu ih etabliraju u sami vrh balkanske rokenrol scene.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Nenad Baraković

Nenad Baraković Bara je autor Gledišta, dolazi iz Novog Sada gde je i rođen 1991. godine. Doživotno potlačen, društveni aktivista, pank-roker, muzičar, tonac, novinar i pisac u pokušaju.

Ostavite komentar