Zvezdara teatar slavi i otvara novu sezonu

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Zvezdara teatar ove godine slavi 35 godina postojanja. Sve je počelo predstavom „Mrešćenje šarana“ po tekstu Aleksandra Popovića u režiji Dejana Mijača koja je premijerno izvedena 8. oktobra 1984. godine.

Ovaj datum se zbog toga označava kao početak nove sezone i trenutak kada će ovo pozorište posle letnje pauze ponovo ugostiti nestrpljivu publiku.

Iz pozorišta poručuju da su tokom pauze uložili svu snagu kako bi spremno dočekali novu sezonu i pozorišnu čaroliju ponovo pokrenuli na pravi način.

To je i dan sećanja na sve one koji su svojim radom uveličali istoriju Zvezdara teatra, koji su nas fizički napustili, ali će zauvek biti prisutni duhom. U tom duhu biće organizovana i izložba pod nazivom „Preko scene do zvezda” na kojoj će posetioci imati prilike da vide portrete velikana Zvezdara teatra.

Nakon izložbe na programu je predstava  „Korešpodencija” koja zvanično otvara novu pozorišnu sezonu!

Celokupni repertoar za mesec oktobar možete pogledati na sledećem linku https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2019/09/ZT_REP_OKT-1.pdf

Pročitajte još :


Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar