OBAVEZNO-NEOBAVEZNI

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Svakim radnim danom od ponedeljka do petka od 09 do 11h, na radiju Laguna, čekaju vas dvojica velikih šmekera, Smiljan Banjac i Igor Brakus.

Njihovom emisijom (Obavezno-Neobavezno sa Brakusom i Banjcem) dominira nezaustavljivi humor, pored svega trude se da se na sarkastičan način obruše na loše pojave u našem društvu, da uskaču u razne likove verno ih oponašajući.
Tu imamo i igrokaze, imamo i kafu sa Danetom, javlja nam se i “Milojko Pantić”, a u goste im često svraća i gradonačelnik sa svojim vrapcima.

Zamsilte sad da se nađete usred jedne takve svaštarije sazdane od bezbroj likova, asocijacija, džinglova, doskočica i upadica?!

Ja sam otišao da svi vi koji to planirate ne morate.

Pišem ovo još uvek pod stresom, mesec i po dana mi je trebalo da dođem sebi posle tog gostovanja. Bilo je to sredinom marta, i boga mi primiše oni mene kao svoga, dobio sam i kafu ali to je bio samo trik da se predstave kao dobri domaćini. Već na startu su pokušali da me pritisnu da promenim fokus i krenem da pratim folk kulturu i da batalim ceo dosadašnji kulturni rad. Pokušana je i opstrukcija mene kao gosta od strane Brakusa koji je, zamislite, dok je emisija još trajala tražio svoj mobilni telefon. Bio sam upitan i da prokomentarišem neke opskurne likove, ali nisam se dao prevariti, uspeo sam da se izborim sa njihovim naletima lukavih doskočica i unižavanjem mog rada, jednom rečju – SKANDALOZNO!

Ipak, kada se podvuče crta rekao sam sve što su oni želeli da kažem, smejao sam se onome čemu su oni hteli da se smejem,  slušao sam muziku i džinglove koje su oni puštali ne dozvoljavjući mi da ponudim neku svoju želju. Da bi se iskupili za sve ovo angažovali su neke svoje botove da me kao pozdrave u toku emisije tako da je generalno sve prošlo kako treba, ali nek na mene zaborave u budućnosti. U to osinje gnezdo ne idem više nikad. Ovo im poručujem ja kao urednik ovog portala.

Koga zanima može da posluša moje gostovanje kod ove dvojice velikih careva na našem soundcloud profilu, ako pustite pokajaćete se, na vama je.

A njih dvojicu slušajte obavezno, ovo nema veze sa vama, to ću ja sa njima da rešavam. 🙂

Mislite na druge, podelite ovaj tekst
Avatar

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar