Nježni đonovi, razigrani tonovi (FOTO)

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Godina hita ka kraju, zakoračili smo u 11. mesec, retorogradni je merkur iza ćoška, temperatura je prava prolećna, i ko zna šta sve ne ali ovaj kraj godine će se sigurno sa ove tačke gledišta pamtiti po nježnim đonovima koji su utrčali u mts Dvoranu i napravili totalni haos.

Da budemo precizni i jasni za one kome treba pojašnjenje, tog dana je u Beogradu Mile Kekin zajedno sa svojim bendom imao koncertnu promociju albuma „Nježno đonom“.

Foto: Marko Baljkas

Ako je sve isprva delovalo pozorišno, kamerno, i neočekivano uštogljeno, kada pričamo o atmosferi na koncertu sa Mietom na bini to je bila varka.

Malo po malo i eto manjih grupica po obodima dvorane, stidljivi aplauzi su postali jači, eto i telefona u vazduhu, i tačno se osećalo da početno ispitivanje snaga prestaje i da kreće novi koncert.

Foto: Marko Baljkas

Koncert je otvoren sa jednom novom pesmom ne znam tačno kojom, nakon nje je usledila ona dobro poznata, da bi sledeća zapalila publiku i svi su horski pevali i digli upaljače i onda kulminacija znate sa onom, gde je refren nešto oooo pa onda ona malo brža sa manje teksta….

Foto: Marko Baljkas

Oh zar je bitno, vozili smo se kroz čitav Miletov opus od hp-a do kuće bez krova, pa do nježnog đona i da motor ovog šestotočkaša je bio neverovatno dobro podmazan, radio je kao sat.

Foto: Marko Baljkas

Kakva je to bila fantastična kazeta, nije ni na tren zastala, ili se uplela, a nije da se nije premotavalo i uskakalo u epohe i numere, ne znam da li je ima na tržištu, javite u komentarima ako je nađete još negde, čuo sam da je prvi kontigent brzo razgrabljen.

Foto: Marko Baljkas

A Mile ko Mile, stari lisac, zna taj vozač šta radi i kako radi, i kako treba da vozi i nas, i bend, i univerzum, ma pusti ga. Tačno je znao kako da digne publiku, kome da se obrati, šta da kaže, gde da zakorači…on je i dirigent, i kompozitor, i scenarista, i glavni lik,i realizator programa i ton majstor, i šaptač i gitarista i OSVETLJENJE.

Foto: Marko Baljkas

Udarne stvari najsvežijeg albuma, osvežene stvari hp -a, storiteling – mladi vole ovu reč ili kako su neke pesme nastale, pa onda prvi solo album kuća bez krova, i sve kao da tako mora biti i nikako drugačije i naravno Bajaga!

Foto: Marko Baljkas

A atmosfera? uskoro u vašem gradu!

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar