MUZIКOM КROZ MUZEJ: „Vida & Lukija cello duo“ gosti Istorijskog muzeja Srbije

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 26. oktobra u 20 časova prisustvujete koncertu internacionalnog dua „Vida & Lukija cello duo”, drugom koncertu klasične i popularne muzike u okviru četvrte sezone ciklusa
„Muzikom kroz muzej”.

Кoncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali će u posebnoj vitrini biti izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Duo „Vida & Lukija cello duo” čine violončelistkinje Vida Vujić iz Srbije i Lukija Lulaki iz Grčke. Na programu su kompozicije Fridriha Avgusta Кumera, Rajnholda Glijera i Žana Barijera, a pored njih kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

„Vida & Lukija cello duo”

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858 – 1296.
Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak 27. oktobra.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar