Hendriksovi rukom pisani stihovi ponovo spojeni posle 55 godina

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Legendarni gitarista Džimi Hendriks je pre svirke u Engleskoj 1967. godine pocepao na dva dela stranicu papira sa rukom ispisanim tekstom pesme, kako bi dao autograme svojim obožavateljkama. Dve polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene su posle 55 godina.

Američki muzičar Džimi Hendriks i njegov bend „Jimi Hendrix Experience“ svirali su u Batu, u Engleskoj , 20. februara 1967. godine, kada su slučajno zamenili Čaka Berija, koji je otkazao svoj nastup.

Pred sam početak koncerta, dve obožavateljke Džimija Hendriksa, došle su do vrata bekstejdža sa molbom da dobiju Hendriksov autogram.

Pošto nije imao prazan papir, Hendriks je pocepao stranicu iz bloka pesama, podelio je na dva dela i potpisao. Na papirima su se našli i potpisi Mičela i Noela Redinga.

Na pocepanoj stranici nalazio se rukom pisan tekst pesme „51st Anniversary“ koja je samo tri nedelje kasnije objavljena kao B strana hit singla „Purple Haze“, Hendriksovog drugog u karijeri.

Tokom godina, dve devojke su otišle svaka svojim putem, a sa njima i dve stranice stihova.

Prošle godine jedna od njih se oglasila i posetila prodavnicu rokenrol suvenira „Tracks Limited“ u Lankaširu, kako bi dobila procenu vrednosti svog autograma.

Na molbu „Tracksa“,pronašla je svoju prijateljicu u Batu, posle 50 godina. I ona je sačuvala svoju stranicu sa autogramom.

Žene su ostale anonimne, ali su pristale da prodaju svoje polovine pocepane stranice sa rukopisom, čija vrednost je procenjena na petocifreni iznos.

„Postoji jako malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana benda Experience“, istakao je Pol Vejn iz „Tracksa“.

RTS

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar