U NAREDNIM GODINAMA BEZ HLADNOG PIVA: Zagrebački bend se oprašta od novosadske publike u Hali 2

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Nakon 35 godina aktivnog sviranja, snimanja albuma i koncertnih turneja zagrebačka grupa Hladno Pivo najavila je dugačku koncertnu pauzu, na koju ide nakon velike i izuzetno uspešne koncertne godine kojom su i obeležili jubilej svog rada. Koncerti koje su najavili u septembru i oktobru biće poslednja prilika da ih publika vidi za duži vremenski period, a u narednim godinama Mile Kekin poosvetiće se se solo karijeri dok će ostatak banda nastaviti zajednički rad kroz svoj Guerilla Mainstream projekt.

Ono što je za publiku najbitnije, kako su organizatori i sami najavili, je to da će u Novom Sadu u Hali 2 novosadskog sajma imati priliku da se oproste na duži vremenski period sa svojim omiljenom bendom, baš onako kako su i zaslužili nakon 35 godina međusobnog deljenja energije.

Prema rečima organizatora koncerta, prisutna publika će biti svedok velikog zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla. Hladno Pivo, na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji. Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, , ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike koji danas, u 21. veku odrastaju uz muziku i tekstove Hladog piva.

„Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme: Jednim Osmijehom, Pitala si me, Ne Volim te, Ezoterija , Biološki Sat, su samo neki od hitova koji su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati po poslednji put u godinama koje slede.“

Sve je počelo 1987. godine u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice kada su se okupila četiri prijatelja Mile Kekin, Suba, Tedi i Zoki. a za Novosađane i Novosađanke će se završiti 8. oktobra u Hali 2, bar kada su u pitanju uživo susreti sa svojim omiljenim bendom. Dokaz da su Novosađani I Novosađanke veliki fanovi jeste I činjenica da su nastupali već ove godine, a koncert koji nas čeka u oktobru svakako će biti poseban kao i uvek kada je Hladno pivo u pitanju.

Ulaznice možete pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima, kao i preko onlajn servisa.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Nenad Baraković

Nenad Baraković Bara je autor Gledišta, dolazi iz Novog Sada gde je i rođen 1991. godine. Doživotno potlačen, društveni aktivista, pank-roker, muzičar, tonac, novinar i pisac u pokušaju.

Ostavite komentar