„Teatar iskrenosti“ – poetski performans Stefana Simića

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

„Teatar iskrenosti“ je naziv poetskog performansa pisca i sociologa Stefana Simića, koji će se održati u Кulturnom centru „Čukarica“ u sredu, 18. novembra u 19 časova.

Simić ne igra po zacrtanom šablonu, već u skladu s atmosferom i strukturom publike, stvara igru u trenutku i za trenutak. Ali, uvek sa istim ciljem – da pokrene, probudi, objasni, motiviše, ali i nasmeje!

Rođeni Paraćinac, sociolog i književnik, Stefan Simić, već godinama objavljuje svoju poeziju i prozu na internetu, kao i zapise iz svakodnevnog života. Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire, i sve više dobija na značaju jer postaje popularan širom stare Jugoslavije. Na društvenim mrežama ga prati oko 70 hiljada ljudi koji vrednuju njegov rad i pronalaze se u njegovom pisanju.

Njegovi nastupi spoj su monodrame, tribine ispovesti, kabarea i stendapa, što je nešto što do sada nije viđeno na ovim prostorima.

Ulaz slobodan.

*Naslovna fotografija: Dejan Kijevčanin

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar