TEA BREAK/FYN/CRVENI VETAR/ U ELEKTROPIONIRU 7. DECEMBRA

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Sprema se žestoka koncertna proslava osamnaestog rođendana čuvenog beogradskog melodičnog hard kor pank sastava Tea Break, u Elektropioniru, u subotu, 7. decembra.

Veterani srpskog kalifornijskog melodičnog pank zvuka najavljuju taktiku „spržene zemlje“, pošto će čuveni Elektropionir u Cetinjskoj najverovatnije biti pretesan za sve koji će želeti da dođu, a temperaturu dodatno diže činjenica da će muzička podrška slavljenicima biti atraktivni FYN iz Novog Sada i beogradski Crveni vetar.

Frontmen Tea Breaka Igor kaže: „Svirati pank rok u Srbiji, pa još i istrajati u tome jedno ljudsko punoletstvo nije mala stvar. Želeli smo da taj fenomen obeležimo sa prijateljima, fanovima i svima koji su nas pratili godinama unazad. Napravićemo rolerkoster kroz specijalno skrojenu setlistu samo za ovu priliku, odsviraćemo18 pesama, po jednu za svaku godinu postojanja! 2001. smo bili četvorka, a sada nas je petorica, od čega su tri gitare. To je verovatno i najznačajnija promena u Tea Breaku do sada. Vidimo se!“

Koncert je najavljen i kratkim video klipom, snimljenim na probi Crvenog vetra, u kom gitarista Marko Vidojković,  koristeći svoje iskustvo pred kamerama, na karakterističan način poziva na ovu rođendansku žurku.

„Tea Break je na neki način sastavni deo Crvenog vetra. Od Igora smo pozajmili pojačalo na kome smo snimali album, a Mlađa, njihov basista, nam ga je miksovao. Njihove poslednje spotove, a naš prvi, snimao je Mika Knežević, čak nas je slikao i isti fotograf, Braca Nadeždić. I to nije sve, Janko (basista CV) i ja smo, dok smo svirali u On the Run, nebrojeno puta delili binu sa TB. Ovo  će inače biti naša prva svirka od izlaska albuma „Ljubav i depra“ i, iskreno, nije mogla da se desi pod lepšim okolnostima. Beskrajno hvala Tea Breaku što su nas zvali da sviramo s njima. Što se same svirke tiče, to je jedna od onih gde je već sada sve jasno – gasićemo svećice i zapaliti Cetinjsku“, poručuje Vidojković.

Fotografije u tekstu : Braca Nadeždić

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar