Proglašenje pobednika konkursa „Najlepša bajka“

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

„Bajke koje su deca pisala vratile su nas u detinjstvo svojom originalnošću, bogatstvom rečnika i ideja, veoma važnim poukama i porukama, pred kojima i mi odrasli treba da zastanemo i razmislimo“ – napisala je Biljana Marković Jevtić, pisac za decu, u predgovoru knjige „Uplovimo u čarobni svet bajki“.

U petak, 25. februara sa početkom u 13 časova,, povodom Svetskog dana pisanja i čitanja bajki, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće organizovan prigodan program, u okviru koga će biti proglašeni pobednici konkursa „Najlepša bajka“ i promovisana knjiga „Uplovimo u čarobni svet bajki“, u kojoj su, u izdanju KC „Čukarica“, odštampani nagrađeni radovi.

Pravo učešća imali su stariji osnovci iz Beograda i Srpskih dopunskih škola u dijaspori. Stručnižiri u sastavu: BiljanaMarković Jevtić,pisac za decu, VioletaĐorđević, višasavetnicaBibliotekeGradaBeograda i MarijaSimićJanjuš, profesorkasrpskogjezika i književnosti, odabraoje 5najlepših, od preko 50 pristiglih bajki. Konkurs „Najlepša bajka“ raspisan je sa namerom da kod učenika probudi kreativnost i maštu, kako bi junake njihovog detinjstva pretočili u neku bajku.

Ulaz slobodan.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar