MELANHOLIČNI DIM

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Sinoć (07.01.2020.) je u beogradskom klubu Dim, svoj nastup imala grupa Stray Dogg.

Ovaj intiman susret njih sa svojim fanovima doneo je nestvarnu energiju, povezanost i osećaj pripadnosti istoj stvari i to sve na Božić.

Prostor u kom se sviralo je kao stvoren za ovu grupu, svaki ton se čuje a akustika je zavidna uz sastav i broj ljudi koji je određen kontigentom karata (80) što dovodi dotle da smo prisustvovali magiji.

Delić atmosfere sa koncerta grupe Stray Dogg prilikom izvođenja pesme “Fire’s never wrong”

Ovaj bend koji je svirku otvorio pesmom “Almost” polako ali sigurno gradi svoje ime i zauzima visoko mesto na našoj alternativnoj sceni.

Dobrano nas je ova petorka rasplesala, najnežnije ljuljala, i vodila kroz njihov muzički opus.

Imali smo prilike da još jednom čujemo stavri sa poslednjeg albuma koji je izašao u novembru 2018. a izdvojile su se “Devil’s Dance” i “Look At The Moon”. Značajan deo repertoara činile su stvari sa prošlih izdanja a neke od njih koje su najbolje prihvaćene kod njihovog tvrdog jezgra fanova su: “No One But You” , “Fire’s Never Wrong”, “Away” , “Blind love” i pesma sa kojom je zatvoreno ovo druženje “Disappear”.

Još dva utiska večeri su Dukatov solo nastup gde je još jednom bez reči ostavio sve prisutne kada je izveo obradu pesme Vlade Divljana – “Nebeska tema” ali i udaračko umeće novopridošlog člana benda Andreja Mladenovića, koji se sjajno uklopio i udahnuo novu energiju bendu što se moglo i videti i čuti.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst
Avatar

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar