BJESOVI KRAJEM FEBRUARA U ZEMUNU!

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Grupa Bjesovi iz Gornjeg Milanovca ni u ovoj sezoni neće zaobići Zemun –  nastupiće u subotu, 22. februara 2020. godine u Festu!

Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” I konačno u “Bjesovi” (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”.

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal; Slobodan Vuković – gitara; Ivan Kovačević – gitara; Marko Marković – bas; Miroslav Marjanović – bubnjevi; Ramon Hamel – bubnjevi.

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.
Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i svoj prvi vinil “Sve što vidim i sve što znam”.

Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju, i to tradiciju koja se ne propušta! Očekuje se pun klub i fantastičan koncert krajem februara u Festu – nemojte to propustiti!

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shop-u (TC Sremska) i u klubu Fest po ceni od 700 RSD. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 RSD.

Koncert je prvobitno trebalo da bude 11. januara 2020. godine ali je pomeren za 22. februar iste godine a sve karte kupljene za prvi datum važe i za novi termin.

Fejsbuk događaj: https://www.facebook.com/events/1607700182703464/
Zvanična Fejsbuk prezentacija benda: https://www.facebook.com/Bjesovi-53496923850/
Zvanični sajt benda: www.bjesovi.rs

Mislite na druge, podelite ovaj tekst
Avatar

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar