Koncerti posvećeni Vladi Divljanu u Beogradu i Novom Sadu

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, održaće, u ogranizaciji promoterske kuće Long Plej, koncerte 9. maja u novosadskoj Sinagogi, i 10. maja, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. Priznati umetnici će, povodom obeležavanja rođendana (10. maj) prerano preminulog Vlade Divljana (1958-2015), dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Saše Šandorova, publici predstaviti jedinstven spoj muzike jednog od najznačajnijih stvaralaca na prostoru bivše Jugoslavije, i velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva (1891-1953).

Šandorov je sa svojim učenikom i kolegom Nemanjom Nikolićem premijerno izveo uživo ovaj jedinstven program na dva koncerta iste večeri, 30. oktobra 2020. godine u Kolarcu.

Dosadašnji zajednički rad 4 Maljčika su prezentovala i kroz singlove i spotove „Retko te viđam sa devojkama”, „Dok dobuje kiša” i „Rusija”.

Šandorov, pred nastupe u Novom Sadu i Beogradu, ističe da je izuzetno srećan što može konačno da najavi predstojeće koncerte 4 Maljčika. „Želja da za rođendan Vlade Divljana slavimo njegovu muziku iz godine u godinu sve više raste, jer imam utisak da nam jako treba lepota njegovih predivnih melodija, uz pomoć moćnih partitura Sergeja Prokofjeva. Jedva čekam da se ponovo vidimo, pozdrav od 4 Maljčika”, preneo je Tanjug.

Šandorov, profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, bio je saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu „Tajni život A.P. Šandorova” (1988), a zatim član Vladinih pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar