Koncert grupe M.O.R.T u novosadskoj Gerili

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

„M.O.R.T. je uvek na turneji, širi energiju i njihovu muziku” , reći će za sebe momci iz ovog beskompromisnog i nadasve kvalitetnog benda. A da to što govore jeste istina, potvrđuje i dolazak u novosadsku Gerilu 08. oktobra, gde su, može se slobodno reći ‐ domaćini.

M.O.R.T. je beskompromisan pank-bluz bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i nastupa uživo. Kostur benda Džon, Zvrk i Kikos postoji od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada su snimili prvi demo album ˝Vrhunsko dno˝ koji je izašao u leto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji. , Srbija, Austrija, Bugarska i Crna Gora; kako samostalno, tako i na festivalima, od kojih se izdvajaju pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na VHF-u 2013. godine. U julu 2014. izašao je album ˝Odjel za žešće˝, koji je dobio odlične kritike, a proglašen je i za „album godine“ na svim muzičkim portalima. Početkom 2015. godine bend je nominovan za nagradu PORIN u kategoriji novih umetnika.

Treći zvanični album „Tužna kocca“ objavljen je 1. aprila 2016. godine i ponovo su svi kritičari album uveli u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka” je nominovana i za nagradu PORIN u kategoriji Rok album godine. M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata za 5 godina, 20 video spotova, preko 8 miliona pregleda na Jutjubu, četiri vrhunska albuma, više od 50.000 televizijskih nastupa…

Bend je trenutno u procesu promocije četvrtog studijskog izdanja „Standing run man“ kompletnog na engleskom.

Ulaznice za koncert u Gerili se mogu pronaći u Gigstix prodajnim mestima kao i putem njihove onlajn prodavnice.

Photo by Jakov Prkić
Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar