NO HARD FEELINGS: Realna komedija na Lorensin pogon (VIDEO)

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Naziv filma: Devojka za sve

Žanr: Komedija

Trajanje: 103 minuta

Režija: Džin Stupnicki

Glumci: Dženifer Lorens, Endru Bart Feldman

Sinopsis: Na ivici gubitka svog doma iz detinjstva, Medi otkriva neuobičajnu ponudu za posao: bogati roditelji traže nekoga ko bi ,,izlazio“ sa njihovim introvertnim devetnaestogodišnjim sinom Persijem pre nego što krene na fakultet. Na sopstveno iznenađenje, Medi saznaje da osobenjak Persi nije onakav kakvim ga svi smatraju.

Film koji predstavlja prvu komediju za Dženifer Lorens, koja se proslavila ulogom u trilogiji Igre gladi, te romantičnom filmu Silver Linings Playbook.

Naime, iako ima pomešane kritike film je pun pogodak jer režiju potpisuje iskusan režiser kad se radi o komedijama, zajedno sa glavnom glumicom koja je popularnost stekla pre mnogo godina.

Publiku uspevaju da pridobiju kombinovanjem dramatičnih i komičnih elemenata, samim tim film predstavlja uzbudljivu “letnju komediju“.

Ipak, zahvaljujući Lorens i njenoj sposobnosti da dramatičnom glumom oživi ovakav film je i sam razlog zbog čega bi film mogao postati “popularan“. Njena gluma i dramske veštine utiču na to da produbljuje emotivni zaplet same priče.

Narativ filma se svo vreme nalazi na sredini između komedije i drame,  dva elementa se savršeno kombinuju kako bi u konačnici film zadovoljio.

Najave možda ne otkrivaju previše, ali ne radi se o romantičnoj komediji, iako postoje određeni momenti u filmu gde se publika zapita da li bi film mogao ići u tom smeru po prvi put, ali na kraju film ostaje na istom mestu što i jeste cilj.

Uprkos elementima komedije i korišćenjem slapstika, glavni likovi su kompleksni, radi se o realnim problemima sa kojima se susreću ljudi poput Persija, ovog puta u ovom filmu to se prikazuje kroz komediju ali se ne beži od realnosti.

Piše: Ljubica Babić

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar