VRISAK VI: Stara pravila, novi obrt (VIDEO)

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Naziv: Vrisak VI

Režija: Tyler Gillet, Matt Bettinelli – Olpin

Žanr: Horor

Trajanje: 122 minuta

Godina: 2023

U ovom novom delu poznatog serijala “Vrisak“ Gostfejsa se vraća, ali ovoga puta radnja je smeštena u Njujorku, gde svi preživeli iz prethodnog dela pokušavaju da prežive dok opet postaju meta Gostfejsa.

Ovaj nastavak predstavlja “ambiciozniji“ i kreativniji deo gde se jasno vidi kako su prvi delovi uticali i bili inspiracija, pre svega je tu i činjenica da je velika količina novca bila uložena u samu produkciju filma.

Prvi put radnja filma se seli u Njujork, isto tako film predstavlja još jedan slašer film gde je radnja smeštena u Njujorku, što je bio slučaj sa filmom Friday the 13th: Jason Takes Manhattan.

Samom pričom, elementima slašera i glumcima, ovaj film je prozvan kao “reinkarnacija“ kultnog slašera Vrisak.

Iako su likovi i priča u neku ruku drugačiji, opet postoje mnoga poređenja između poslednja dva filma i prvih četiri delova – reinkarnacija.

Jasan je koncept scenarija, postoji mnogo sličnosti, ali uprkos tome još uvek ima isti efekat iznenađenja na samom kraju filma.

Trejler za film Vrisak 6

Stara pravila originalnog filma važe za novu generaciju u ovom filmu, sve je moguće i svako je u mogućnosti da bude ubica. U filmu se ponavlja sve ono što se videlo u prethodnim filmovima, skoro svaki lik je baziran na likove iz originalnih filmova, bilo da su povezani krvnim srodstvom ili imaju karakterno slične osobine.

Bez sumnje, kada se film gleda po prvi put u bioskopu ostavlja bez daha, radnja je interesantna, kraj neočekivan i poslednja scena kao i svaki put do sada kao da nam govori da još uvek nije kraj, te da bi uskoro mogli uživati u još jednom nastavku.

Ono što čini da fanovi ovog serijala ostanu na neki način razočarani jeste činjenica da je Nev Kembl odlučila da se ne pojavi. Sidni Preskot je i dan danas jedan od najomiljenijih likova čitavog serijala, zajedno sa Gejl Veders i Djui Rajli.

Uprkos tome, ovaj nastavak otvara vrata ka novim mogućnostima i da scenaristi izađu iz svojih okvira, postoje fanovi koji će se složiti sa činjenicom da je nastavak interesantan i zanimljiv, dok mnogi drže do mišljenja da postoje razlike i da ne priznaju delove snimljene nakog četvrtog dela.

Piše: Ljubica Babić

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar