SuperStar FEST krajem avgusta: Partibrejkers, Bad Copy, Orthodox Celts, Crvena jabuka, Čovek bez sluha i…

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

”Za svačiji ukus po nešto”, kažu organizatori ”open air” SuperStar FEST-a koji će se održati 30. i 31. avgusta u Smederevskoj Palanci.

U skladu sa nazivom, organizatori su kao hedlajnere postavili velike zvezde domaće scene, a ostali izvođači su renomirani i pre svega visoko kvalitetni bendovi.

Lokacija- asfaltirani prilaz kompleksa Palanački Kiseljak. Okružen je zelenilom, parkom, starom kasarnom i kapaciteta je 5.000 ljudi po večeri. Nalazi se na 15 minuta hoda od centra grada, sa dodatno obezbedjenim linijskim taksijem po najpovoljnijoj mogućoj ceni. Probne šine fabrike GOŠA planirane su za VIP caffe koji bi bio instaliran na kabrio – vagonima kao specijalna atrakcija. Zeleno ostrvo posle same rampe / ulaza biće ”čil aut“ zona u potpuno Eko – frendli stilu, a organizator je predvideo generalnu dominaciju zelene boje šankova i suncobrana kao asocijaciju na prirodu i podizanja ekološke svesti, što potez vredan pohvale. Kapa dole.

Grafički prikaz festivala i lokacije


”A sada spektakl”, malo više o samim izdođačima.

Prvog dana festivala u petak, 30. avgusta nastupiće: Crvena Jabuka, Orthodox Celts, Epilog i Nikom ništa. Opet ona ”Za svakoga po nešto”, od renomiranog ex yu pop-rok benda, najpoznatijeg benda koji gaji keltski zvuk, preko Epiloga koji je logičan nastavak i naslednik benda Osvajači, do novog pank-rok benda Nikom ništa, čiji će te fazon najbolje skontati ako bacite uho na njihovu pesmu u ”U inat sivilu”, ako je već niste uhvatili na 202-jci.

Drugog dana festivala u subotu, 31. avgusta nastupiće: Partibrejkers, Bad Copy, Čovek bez sluha i Keni nije mrtav. Treba napomenuti da je bend Keni nije mrtav jedan od najaktivnijih mladih bendova u Srbiji, a umesto drugih izvođača neka govore njihovi popunjeni termini na festivalima, 20 ili 40 godina uspešne karijere.

Obe večeri po završetku bendova, od jedan sat iza ponoći, posetioce očekuje i after parti; DJ setovi: Petrovitz Yugoslavia i Peter Portman. Pa ko voli žurke do ranih jutarnjih sati na otvorenom- SuperStar FEST ispunjava i tu želju.

Suma sumarum, dovoljno jaka kontra-teža kanonadi neukusa koji nas svakodnevno bombarduje. Kažu da je festival povoljan, prikladan za sve udraste, pa hajde, dovedite vaše klince neka čuju malo dobre muzike i prošetaju po kul lokaciji van betona. Skinite ih sa pametnih telefona i pokažite im da nije sve u IDJ-u i autotjunu. Hajde da dostojanstveno ispratimo leto.

U pretprodaji su dvodnevne ulaznice po ceni od 800 dinara. Pojedinačne karte prodavaće se na ulazu po ceni od 500 dinara, što dođe par piva ili dve kutije cigara. Da se ne lažemo, gotovo za džabe jer festivali slične jačine neretko znaju biti mnogo skuplji.

Karte u pretprodaji možete naći na mestima:

Smederevska Palanka – ”Beer Ti Ja” 
Velika Plana – ”The Moment Café Club” 
Mladenovac – ”Caffe Dvorištance” 
Smederevo – ”Mašinac”

Festival sa tradicijom”, kažu, a ovo je prvi put da se on održava. Znači da možemo još nešto očekivati od ekipe koja je stala ispod ”SupeStar” organizacije. Puno sreće, unapred.

Za više informacija posetite sajt festivala, a tu je i Fejsbuk.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Nenad Baraković

Nenad Baraković Bara je autor Gledišta, dolazi iz Novog Sada gde je i rođen 1991. godine. Doživotno potlačen, društveni aktivista, pank-roker, muzičar, tonac, novinar i pisac u pokušaju.

Ostavite komentar