“KOLIKO KOŠTA” CRVENI VETAR? Nema tih para koje to mogu da kupe!

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Premijernim izlaskom pesme “Koliko košta” grupe – Crveni vetar, srpska alternativna scena je dobila prekopotrebno osveženje.

Ovaj  melodični hard kor pank bend iz Beograda postoji od 2015. godine i čine ga :

Đu – glavni vokal, ritam gitara (ex Jailbait)
Janko – bas gitara, prateći vokali (ex Hitman, On the Run)
Đole – bubnjevi (ex Stonewall)
Marko – solo gitara, prateći vokali (ex On the Run, Snowdrop, Strap On)

Neki od izvođača koji su presudno uticali na njihov muzički opus, između ostalog su Bad Religion, Pennywise, The Offspring i NOFX, ali za razliku od pomenutih grupa, njihovi tekstovi su na srpskom a glavni vokal je ženski.

Do sada su zabeležili nastup na muzičkom festivalu “EXIT ” i to u dva navrata 2016. i 2017. godine, a takođe su imali i klupske svirke uglavnom u prestonici.

Ono što je pored ovoga aktuelno u vezi sa njihovim radom jeste da se bliži 8. april, a u tom danu će svetlost ugledati i njihov debi album pod nazivom “Ljubav i depra” u izdanju muzičke kuće Take it or live it Records iz Beograda. Takođe, očekuje se da u maju izađe i prvi spot ali se ne zna još tačan datum njegovog izlaska.

Simbolika vezana za ovu pesmu koja predstavlja uvod u pomenuti album je i ta što je ona objavljena za Dan žena.


“Hteli smo da izbacimo prvu pesmu osmog marta kako bi podigli svest o ugroženim pravima žena širom planete. Zapravo, album izlazi osmog aprila, pa je bilo zgodno da pustimo prvu pesmu mesec dana ranije. Iako ženska prava jesu ugrožena, mislim da je ljudski rod u suštini toksičan. Tema pesme ‘Koliko košta’ je upravo o tome kako je teško živeti u takvom okruženju”  –  poručila je Đu ispred benda Crveni vetar.

*Fotografije preuzete sa zvanične fejsbuk stranice benda Crveni vetar https://www.facebook.com/pg/crveni.vetar.belgrade/

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar