Beogradski koncert i novi album Love Huntersa

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Kultni bend Love Hunters će promovisati album “Mother Mono Father Demo” koncertom u Zappa Bazi u četvrtak, 14. decembra od 21 čas. Muzička podrška u vidu predgrupe biće bend Crna lista.

Nakon osam godina izdavačke pauze grupa Love Hunters objavljuje novi, osmi studijski album. Reč je o grupi koja je tokom devedesetih relativno brzo uspela da skrene pažnju šire muzičke javnosti intrigantnim tekstovima, a pre svega specifičnim izrazom njenog frontmena Milana Mumina.

Album „Mother Mono Father Demo“ dolazi u trenutku temeljnog redefinisanja kompletnog izraza grupe Love Hunters. Između dva izdanja Mumin je objavio dva solo albuma u Americi, snimio je igrani film „Love Hunter“ i dva dokumentarca o bendu, a objavljeni su lajv album i DVD.

– Ovo je, svakako, album koji smo kao bend dugo čekali. Posle nekoliko neuspelih pregovora sa nekoliko izdavačkih kuća, on konačno izlazi za kuću Mascom i to na vinilu, što nam je bilo i najbitnije – izjavio je Milan Mumin povodom izlaska albuma.

Na novom albumu Huntersi nastupaju u standardnoj postavi: dve gitare, bas, bubanj i glas. Pored nekoliko pesama koje već izvode na koncertima, istakli su se neki favoriti poput numera „IFL“, „The Aunt“ ili „New Baby Overdose“. Bend sa velikim nestrpljenjem očekuje koncert u Beogradu rekao je Mumin i dodao:

– Dugo nismo imali solistički koncert u Beogradu. Veoma se radujemo. Beogradska publika je uvek bila posebna i nama, uz novosadsku i zrenjaninsku, veoma draga! Kad se tome pridoda i ovaj divan povod, sve je super!

Prema rečima Milana Mumina album „Mother Mono Father Demo“ zauzima posebno mesto u njegovoj karijeri, prvenstveno zbog nekoliko atipičnih pesama za Hunterse.

Izdanje novog albuma “Mother Mono Father Demo” na vinilu je dostupno u pretprodaji do 17. novembra.

Poseban paket za fanove, karta + LP, dostupan je na sajtu mascom.rs. Karte za beogradski koncert su u prodaji na tickets.rsgigstix.com, kao i u Zappa Baru (Kralja Petra 41).

*Naslovna fotografija: Liman Crew

Izvor :
Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar