SUBOTA JE DAN ZA SVIRKU! Mister Hajd i Loup-Garou u Jazz baru Centar

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

U subotu, 28.12, nastupaju dva benda koja su otvorila 6. sezonu Jazz bar Centra. Bila je to nesumnjivo jedna od najboljih svirki u ovom prostoru te godine. Organizatori poručuju da im je neizmerno drago što mogu ponovo da ugoste ove sastave i da će i ovo sigurno biti veče za pamćenje!

Svirka počinje u 22h. Cena karte je 300rsd.

Mister Hajd (Petrovac na Mlavi)
Iz Petrovca na Mlavi dolazi sastav Mister Hajd, kojeg čine iskusni muzičari, prekaljeni muziciranjem tokom godina u gradskom i lokalnom okruženju. Predvodi ih pevač, gitarista i glavni autor – Aleksandar Filipović, koji je napisao svih 7 songova koje se nalaze na njihovom debitantskom ostvarenju, realizovanom za “RnR records”. Na veoma autohton i svirački ubedljiv način, Mister Hajd kombinuju idiome 70’s hard rocka, rhythm and bluesa, sa savremenim najviše američkim poimanjem rock i jam rock tendencija.

Kada jednom čujete kompozicije pomenutog Aleksandra Filipovića, biće vam jasno da se radi o autoru koji itekako ima šta da kaže, kao i ekipi koja na adekvatno ubedljiv način sve to zna da isporuči publici koja tu muziku sluša, kao i onoj koja će imati prilike da je čuje.

“Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove. Vintage sirovi gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju u domen tvrdog roka, ali način na koji bend ispoljava i prenosi poruku čini ga osobenim u autorskom smislu” – kaže Aleksandar.

Treba istaći da je bend sa svojom pesmom NE DAM VAM NIŠTA, za koju je urađen i spot, zauzeo prvo mesto na top listi Bunt, RTS2 u avgustu mesecu ove godine.

Na posledanja dva koncerta pred mnogobrojnom publikom u klubovima Sinnerman i Bluz i Pivo u Beogradu, Mister Hajd je predstavio svoj prvi album “Znaš ko si”, RNR records.

Postavu benda Mister Hajd čine: Aleksandar Filipović – vokali i gitare, Nenad Nikolić – bas, Petar Petrović – bubnjevi, i Nebojša Božilović – klavijature.

Pratite ih na:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/mister.hajd.petrovac/

Loup-Garou

Loup-Garou je alternativni bluz bend čiji bi se muzički stil najbolje opisao kao neočekivana fuzija melanholičnog bluza, dinamičnog swinga, energičnog funk-rocka i misterioznog swamp bluza. Svojom pojavom bend unosi pojam “alternativni” u koncept bluza, donoseći elemente američkog juga i Luizijane, u kontekst savremenog života.

Sastav benda je kompletiran u maju 2018. a od tada su odsvirali preko četrdeset koncerata, uključujući nastupe na turneji po značajnim regionalnim festivalima: Open Air Blues (ROU), Blues Pentru Timisoara (ROU), Mountain Music Fest (SRB), Budva Beer Fest (MNG), Nišville (SRB), Festival Bluz Bendova (SRB), Beer Fest (BIH), Petrovac Jazz Fest (MNE) i mnogi drugim.

U decembru 2019 su objavili svoj prvi album Witchcraft and Spirits sa 13 originalnih kompozicija donoseći novu dimenziju bluza na ovim prostorima.

Bend čine:
Vladan Petrović / Vokal / Gitara
Ivan Jovanović / Usna harmonika
Stefan Marković / Bubanj
Vladimir Nedić / Gitara
Milutin Kažić / Bas

Pratite ih na:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/loup.garou.blues
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC3YDRy_xR7fIfjCIcpOSWwA
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/loup_garou_band/

Mislite na druge, podelite ovaj tekst
Avatar

Marko Baljkas

Marko je rođen u Šibeniku 1990. godine. Urednik je i autor ovog portala, a pisanje mu predstavlja najdraži poziv. Veliki je zaljubljenik u kulturu i voli da bude okružen onima koji neguju slične vrednosti, teži da se nađe u centru zbivanja i da doživljeno prenese dalje. Živi i radi u Beogradu.

Ostavite komentar