Ruske i ukrajinske zvezde zajedno na bini u – baletu za mir

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Zvezde ruskog i ukrajinskog baleta koje igraju na najprestižnijim svetskim pozornicama, nastupiće zajedno u Napulju u Teatru San Karlo 4. aprila na specijalnom humanitarnom događaju nazvanom „Balet za mir“, najavila je ta kuća.

Na večeri posvećenoj miru, u ovoj čuvenoj operskoj kući nastupiće Anastasija Gurskaja, primabalerina Kijevske opere koja je nedavno izbegla iz Ukrajine zbog rata, a uz nju i Jana Salenko, Dinu Tamazlakrau, Katerina Šalkina, Arthur Šesterikov, Oleksandr Rjabko, Silvia Azoni, Maria Jakovleva, Denis Čerevičko, Timofej Andrijašenko, Nikoleta Mani, Marija Kočetkova, Sebastijan Kloborg, Katja Haniukova i drugi.

“Sa pogoršavanjem situacije u Ukrajini, važno je da kao teatar pokažemo konkretno da smo uz one koji pate, zbog toga ćemo održati ovo gala humanitarno veče koje je u skladu sa našom misijom u kulturi. U ovom istorijski tako teškom trenutku, ova kriza podseća još više koliko je važna uloga pozorišta i kulture uopšte“, rekao je umetnički direktor Teatra San Karlo Stefan Lisner.

Na repertoaru će biti klasična i savremena dela, među kojima i čuveni ruski kompozitori, pišu italijanski mediji.

“Ples ima moć da pokreće i ujedini, i odatle je i došla ideja za ovim nastupom. Bogata istorija klasičnog baleta i njegova tradicija duboko su vezane za rusku i ukrajinsku kulturu. Iskoristićemo snagu naše strasti i predivno prijateljstvo koja postoji među nama baletskim igračima da pomognemo Ukrajini i pokažemo svetu da ostajemo ujedinjeni za mir“, kazao je baletski igrač Alesio Karbone na čiju inicijativu je organizovan ovaj događaj.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar