Regionalka i Sale Mladenović: Žurka koja iskače iz copy‐paste šablona 17. septembra u Gerili

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Novi Sad ove godine parira Beogradu kada su u pitanju muzička dešavanja, kako koncertna, tako i ona gde se pušta muzika. Ali, poslednjih dana se kod poznavaoca i ljubitelja muzike posebno digla prašine oko jednog noviteta koji će svoju premijeru imati 17. septembra u Gerila Baru. Reč je o žurki Regionalka i čoveku koji je osmislio njen koncept, ljubiteljima muzike u Novom Sadu veoma poznat‐ Sale Mladenović. Spoj kultnog mesta i kultnog DJ‐a je s pravom zagolicao maštu Novosađanima, a o čemu je konkretno reč, pitali smo glavnog i odgovornog krivca za Regionalku.

U okviru noćnog programa Radio Novog Sada 1 emituje se lista noviteta regionalne muzičke scene čiji je urednik i autor Sale Mladenović, DJ koji godinama traje na radio stanicama, ali takođe svoje ime ispisuje i na klupskim, privatnim žurkama, na gradskom Trgu u Novom Sadu ali i na Exitu.

Upravo, prema rečima Mladenovića, logičan odgovor na sve to jeste žurka Regionalka čija je zamisao uspela da bude ostvarena uz saradnju Mladenovića i Gerila Bara u Novom Sadu.

,, Žurka Regionalka obogaćena je muzikom sa naših prostora iz bogate prošlosti kvalitetnog zvuka. Rezultat je provereno staro i drago uz elemente novog i osvežavajućeg koje ima potencijal sa postane provereno i drago”, Mladenović približava koncept žurke publici i stalnim posetiocima Gerile navodeći da mu je želja da se žurke Regionalka razvijajju kako u pravcu budućih noviteta, tako i kroz osluškivanja publike jer ,,zajedno su skupa”.

Na pitanje, zbog čega se odlučio na saradnju baš sa Gerila barom, Mladenović redakciji Gledišta odgovara:

,,Odgovor na pitanje zašto baš Gerila je najlogičniji mogući – to je jedan od retkih hramova nezavisne muzike u Novom Sadu, koji može da sublimira skoro sve aktuelne muzičke pravce koje inače preslušavam svake nedelje u mojoj emisiji Novo saletanje. Akcenat im je na kvalitetnim svirkama, a otvoreni su i za nove sadržaje. Posebno mi je inspirativno da sklapam plejliste za sve one koji će preko dana dolaziti u Gerilu….”

Zbog čega baš doći na Regionalku i zbog čega je ona drugačija, ili kvalitetnija od drugih žurki, Mladenović nam je dao odgovor:

,,Sve poslove koje sam radio u životu dobio sam zahvaljujući svom radu, vremenom se tu dodaje i iskustvo, a sam koncept Regionalke vidim kao izazovan iskorak iz copy-paste sistema omiljene muzike, koji su i dalje najtraženiji. Raznolikost je nešto što me inspiriše, a u muzičkom smislu to nije moguće bez naslušanosti i bez otvorenih zvučnih vidika.”

Pozivamo vas sve da dođete u Gerilu i uverite se u pročitano. Ono što je važno reći, rušenje koncepata sličnih žurki jeste upravo to što je ulaz na Regionalku besplatan, za razliku od većine ovakvih eventa.

Mislite na druge, podelite ovaj tekst

Gledište

Gledište je kulturni portal, mesto gde se promoviše pisana reč i podstiče kreativno razmišljanje.

Ostavite komentar